Category Archives: Извештаји са сусретања васпитача

Извештај модератора са Сусретања васпитача „ЈЕДАН ДАН У ВРТИЋУ“ АУТЕНТИЧНЕ СИТУАЦИЈЕ У ВРТИЋУ И ВАН ЊЕГА, КАО ПОКРЕТАЧ ИГРЕ И ИСТРАЖИВАЊА

Врњачка Бања –  20/22.10.2023.год. Циљ сусрета је био : Подршка грађењу рефлексивне праксе  кроз оснаживање практичара за препознавање аутентичних ситуација у вртићу као покретача игре и истраживања. У петак 20.10.2023.год., скуп и  пленарни део конференције је отворила председница Управног одбора Савеза удружења васпитача Србије Слободанка Радосављевић.   Затим се кроз улогу супервизора сусрета представила директорка… Read More »

ИЗВЕШТАЈ СУПЕРВИЗОРА СА СУСРЕТАЊА ВАСПИТАЧА „ЈЕДАН ДАН У ВРТИЋУ – РАЗВИЈАЊЕ РЕАЛНОГ ПРОГРАМА“ Кладово, 14 – 16.10.2022.

На сусретањима васпитача „ЈЕДАН ДАН У ВРТИЋУ – Развијање реалног програма“, у Кладову у периоду од 14.10. – 16.10.2022.године, искуства васпитача уобличена у видео записе, сврстана су у три сесије: I сесија – ИГРЕ У МОМ ВРТИЋУ- подршка игри кроз богаћење искустава и равноправно учешће деце и одраслих  II сесија- ОТКРИВАМ И САЗНАЈЕМ СВАКОГ ДАНА… Read More »

ИЗВЕШТАЈ модератора са сусретања васпитачa ЈЕДАН ДАН У ВРТИЋУ- РАЗВИЈАЊЕ РЕАЛНОГ ПРОГРАМА КЛАДОВО 14.-16.10.2022. год

 Сусретања васпитача „ЈЕДАН  ДАН  У ВРТИЋУ – РАЗВИЈАЊЕ РЕАЛНОГ ПРОГРАМА“,су у складу са планом активности, одржана од 14.10 2022.год до 16.10.2022.год. Циљ овог стручног скупа је био јачање компетенција васпитача, медицинских сестара-васпитача, стручних сарадника и директора да критички и  рефлексивно преиспитују своју праксу кроз један дан у вртићу. У петак , 14.10.2022.год., пленарни део је… Read More »

ИЗВЕШТАЈ СУПЕРВИЗОРА- СУСРЕТАЊЕ ВАСПИТАЧА

На стручној конференцији „НЕПОСРЕДАН РАД СА ДЕЦОМ КРОЗ ЈЕДАН ДАН У ВРТИЋУ“, на Тари у периоду од3.6.-5.6.2022.године, излагања васпитача сврстана су у три сесије: I Сесија – ИГРЕ У МОМ ВРТИЋУ- подршка игри кроз богаћење искустава и равноправно учешће деце и одраслих  II Сесија- ОТКРИВАМ И САЗНАЈЕМ СВАКОГ ДАНА – подршка истраживању деце кроз креирање… Read More »

ИЗВЕШТАЈ модератора са сусретања васпитача „НЕПОСРЕДАН РАД СА ДЕЦОМ КРОЗ ЈЕДАН ДАН У ВРТИЋУ“ ТАРА 03.-05.06.2022. год.

Циљ овог стручног скупа је био јачање компетенција васпитача, стручних сарадника и директора да критички и  рефлексивно преиспитују своју праксу кроз један дан у вртићу. У петак , 03.06.2022,год, пленарни део је отворен стиховима предшколске деце ,,Тражим поштовање“ уследила је песма ,,Кад си срећан” (кao химна овог скупа) , конференцију је отворила председница Управног одбора… Read More »