Састанак тима Савеза удружења васпитача Србије са службом Координационог тела владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђу

By | 22. January 2010.

СЛОЖНИ У РАЗЛИЧИТОСТИМА
У Бујановцу, 15. јануара 2010. одржан је састанак тима Савеза удружења васпитача Србије са службом Координационог тела владе Републике Србијеза општине Прешево, Бујановац и Медвеђу. ,,СЛОЖНИ У РАЗЛИЧИТОСТИМА“

Oбразовање за превазилажење предрасуда, развој толеранције и неговање интеркултуралности на предшколском узрасту – ка демократији и грађанском друштву Савез удружења васпитача Србије, је добио средства у висини од 478 420,00 дин. за реализацију пројекта удружења грађана у општинама Прешево, Бујановац и Медвеђа и процес реализације наученог веома успешно тече, а промоција ефеката и резултати овог пројекта биће промовисани на стручним сусертима „васпитачи-васпитачима“, половином априла 2010.

Тим Савеза у саставу:
• Слободанка Радосављевић,одговорна за пројекат и организацију – управљање пројектом,
• Марина Аризановић, главни координатор- управљање пројектом ,
• Биљана Митковић, организатор задужен за адмонистративно-техничке послове,
• Марина Илић, просветни саветник, координатор са предшколским установама,
• Ненад Ташковић, директор ПУ Бујановац, формални партнер,
• Сељадин Авдиу, директор ПУ Прешево, формални партнер,
• Добрила Андрејевић, директор ПУ Медвеђа, формални партнер,
презентовао је Координационом телу извештај о досадашњем току реализације- примене
пројекта
,,СЛОЖНИ У РАЗЛИЧИТОСТИМА“
Oбразовање за превазилажење предрасуда, развој толеранције и неговање интеркултуралности на предшколском узрасту – ка демократији и грађанском друштву
Савез удружења васпитача Србије, је добио средства у висини од 478 420,00 дин.
за реализацију пројекта удружења грађана у општинама Прешево, Бујановац и Медвеђа и процес реализације наученог веома успешно тече, а промоција ефеката и резултати овог пројекта биће промовисани на стручним сусертима „ васпитачи-васпитачима“, половином априла 2010.
Искористили смо прилику да се захвалимо на указаном поверењу у име 55 учесника семинара који су веома задовољни оним што су научили и оплеменили међуљудске односе у ове три општине и да позовемо Службу Координационог тела да буду наши гости како би стекли увид у активности васпитача.
Мисија Савеза је у складу са циљевима које је Координационо тело поставило за оснаживање невладиног сектора у поменутим срединама, са посебним нагласком на јачање цивилних иницијатива које за циљ имају промоцију духа толеранције, разумевања и сарадње. Савез удружења васпитача Србије препознаје значај у успостављању демократских вредности у друштву и моли за разумевање да Координационо тело Владе Републике Србије издвоји још 500 000,00 динара да реализујемо исти семинар са васпитачима који нису били учесници због ограниченог броја.
Верујемо да ће нам изаћи у сусрет јер васпитачи су први субјект који ствара климу сарадње и разумевања свих етничких заједница на овом подручју и почињу са образовним процесом и постављањем темеља-основе здравог друштва.
Веома нам је битно да едукујемо васпитаче, а преко њих и родитеље, на плану познавања и коришћења Уставом загарантованих права, поштовања људских права, изградњи мира, демократије и међусобне толеранције, као и коришћењу вештина и техника.
Савез има за партнера ЦИП, организацију невладиног сектора која ће у организацији Савеза реализовати тренинг.
Напомињемо да би овај прилагођен пројекат требало реализовати и са васпитачима у другим срединама ( по окрузима ) у целој Србији!
Предложили смо да наш заједнички мото буде:

„СЛОЖИМО СЕ У РАЗЛИЧИТОСТИМА – ПОЧНИМО ОД ПОЧЕТКА“

Тим Савеза
Продукти деце
Продукти деце