ПРЕДСТАВНИЦИ САВЕЗА УДРУЖЕЊА ВАСПИТАЧА СРБИЈЕ У ПОСЕТИ ЕТНО САЛАШУ У СУБОТИЦИ

By | 3. July 2013.

Удружење за уметничку експресију младих КУЛТУРАЛНИ РАЗЛИЧАК из Суботице у сарадња са ПУ „Наша радост“ из Суботице организовали су дводневни боравак чланица Савеза удружења васпитача Србије и радионицу рада са вуном техником пустовања. Циљ дводневне посете Етно салашу на Маковој седмици је презентација активности Удружења КУЛТУРАЛНИ РАЗЛИЧАК и указивање на значај неговања старих заната и рада са природним материјалима на предшколском узрасту.

Удружење за уметничку експресију младих КУЛТУРАЛНИ РАЗЛИЧАК из Суботице било је домаћин 20 –так васпитача из различитих места у Србији, члановима Савеза Удружења васпитача Србије. Циљ сусрета је био презентација активности Удружења КУЛТУРАЛНИ РАЗЛИЧАК, сарадња са ПУ „Наша радост“ из Суботице и значај неговања старих заната и рада са природним материјалима на предшколском узрасту.

Презентација активности била је организована на ЕТНО салашу који се налази на Маковој седмици у Цељској улици 101 где се реализују све активности Удружења. Капацитет салаша је око 100 особа, постоји игралиште за децу са реквизитима израђеним од дрвета и вештачко језеро од 600 квадрата.

Учесница догађаја је била и председница Савеза удружења васпитача Србије Слободанка Радосављевић а домаћин је био председник Удружења КУЛТУРАЛНИ РАЗЛИЧАК Ференц Торма.

У подужем видео прилогу можете видети детаљно објашњење како се од вуне прави лоптица и при томе ужива до те мере да се групно запева!

Удружење КУЛТУРАЛНИ РАЗЛИЧАК је основано ради остваривања циљева у области културе и уметности старих заната. Основна мисија је образовање и едукација деце и одраслих у изради народних рукотворина, коришћење природних материјала, неговање традиције и развијање еколошке свести о очувању природе. Радионице реализују стручне особе са дугогодишњим искуством у раду са децом везаним за неговање старих заната.

Погледајте фотографије:

Суботица 1

Суботица 1

Суботица 2

Суботица 2

Суботица 3

Суботица 3

Суботица 4

Суботица 4

Суботица 5

Суботица 5

Суботица 6

Суботица 6

Суботица 7

Суботица 7

Суботица 8

Суботица 8

Суботица 9

Суботица 9