СУСРЕТ ВАСПИТАЧА СРБИЈЕ У НОВОМ САДУ

By | 9. June 2023.

ВРТИЋИ КАО МЕСТА ЗАЈЕДНИЧКОГ ЖИВЉЕЊА ДЕЦЕ И ОДРАСЛИХ ,  НОВИ САД –

У вртићу “Гуливер” у Новом Саду одржани су први Окружни сусрети васпитача Србије. Представљено је 12 научних радова у којима су вртићи приказани као места заједничког живљења деце и одраслих и полазне тачке развоја дечијих емоција.

Где мама паркира ауто, пут путујемо, игре сенкама, магија светлости, корњачина лабораторија и грађење заједништва… само су неке од тема скупа који је окупио више од 170 васпитача и васпитачица из земље и региона.

“Ми радимо по новим основама програма “Године узлета” и јако нам је важно да размењујемо наша искуства, знања, праксу и да самим тим јачамо наше васпитачке компетенције да бисмо били у могућности да у непосредном раду са децом увек и у сваком тренутку дамо оно најбоље од нас”, објашњава Маја Радујков, потпредседница Савеза васпитача Србије.

На скупу “Живот у вртићу, учења и различите перспективе” представљено је укупно 12 стручних радова, међу којима су и пројекти васпитача из Рашке, Куле, Смедерева, Новог Сада, али и Старе Пазове.

“Веома нам је значајно и нама младим васпитачима да видимо како друге установе и друге општине то реализују и кроз те разне пројекте да употпунимо неко наше искуство и знања”, тврди струковни васпитач ПУ “Полетарац” из Старе Пазове Марија Бурсаћ.

smart

Домаћини првог окружног сусрета васпитача били су Савез удружења васпитача Србије и Новог Сада и предшколска установа Радосно детињство, уз подршку Градске управе за образовање.